- Χαρακτηριστικά
- Ταιριάζει με
Κατηγορία | Μέλι Ανθέων |
Κρυστάλλωση | Κρεμώδης υφή η οποία παραμένει σταθερή, χωρίς να αλλάζει η σύστασή του |
Γεύση | Σε αρχικό στάδιο γλυκιά γεύση, στη συνέχεια υπόπικρη και ελαφρώς πικάντικη στο τελείωμα |
Άρωμα | Έντονο και ξεχωριστό άρωμα |
Τόπος Συλλογής | Ήπειρος – Δωδώνη Ιωαννίνων |
- Αφέψηματα
- Ροφήματα
Πώς αποκρυσταλλώνουμε το μέλι με απλά βήματα:
1
Ζεσταίνουμε νερό σε θερμοκρασία έως 40oC και το τοποθετούμε σε ένα βαθύ σκεύος.
2
Τοποθετούμε το δοχείο με το μέλι μέσα στο ζεστό νερό και το αφήνουμε για λίγα λεπτά.
3
Αν χρειαστεί επαναλαμβάνουμε τη διαδικασιά ξανά μέχρι το μέλι να επανέλθει.